A jövő, ami összeköt

A digitális marketing alapjai - ingyenes online képzés a Google-től

2020. május 29. 09:04 - GötkV

Egyre fontosabbá válik mind a meglévő offline, vagy induló online vállalkozások számára, hogy tisztában legyenek, milyen online marketing eszközökkel tudják hatékonyabbá tenni a vállalkozásukat.

Néhány éve elérhető egy alapismereteket tartalmazó ingyenes online marketing képzés a Google-nél a Google „Digitális garázsban”. Úgy döntöttem elvégzem, és megosztom majd a tapasztalataimat ezzel kapcsolatban.

digitals-marketing-alapjai.jpg

Mivel elérhető magyar nyelven is ez a képzés, ezért gyakorlatilag mindenkinek érdemes elvégeznie, aki kezdő és online jelenlétet tervez a jövőben. A kurzus becsült időtartama 40 óra, és a végén ad egy oklevelet a képzés sikeres elvégzéséről.

Ha valaki tudásszomjtól küzd, annak érdemes lehet a „digitális garázs” angol nyelvű verziójába is bepillantani, mert ott sok egyéb érdekes képzés is elérhető. Az én figyelmemet a Helsinki Egyetem mesterséges intelligencia bevezető képzése ragadta meg, amely ígéretük szerint hamarosan magyar nyelven is elérhető lesz.

Az ingyenes online kurzusok elvégzésével kapcsolatban egyébként érdekességként szolgálhat, hogy egy néhány évvel ezelőtti tanulmány szerint az elkezdők 5-15% -a fejezi csak be a kurzust.

Ennek okára több magyarázat is létezik. Egyrészt a kurzust elkezdők, csak egy konkrét probléma megoldását keresték, és amint megtalálták, nem érdekelte őket a tanfolyam többi része.

A másik pedig az ingyenesség miatt van. Ha valami ingyenes, akkor alapvetően kevésbé érzik motiváltnak magukat az emberek, hogy végig is csinálják, mert nincs tétje.

 

Szelektáld, hogy mit olvasol! A Link The Future – A jövő, ami összeköt blog a figyelmedet kívánja, de nem minden áron. Lájkold a Link the Future Facebook oldalát és nézz rá heti 1x.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása